Politika zasebnosti

1. Upravljavec in pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov:

Urad RS za intelektualno lastnino (URSIL)
Kotnikova ulica 6
elektronski naslov: sipo(at)uil-sipo.si

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je dosegljiva na telefonski številki: 01 620 31 00 ali elektronskem naslovu: gdpr(at)uil-sipo.si

2. Katere osebne podatke obdeluje URSIL in zakaj?

2.a Obisk spletne strani

Ob vsakem obisku spletne strani URSIL se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, avtomatsko beležijo določeni podatki o obisku spletnih strani, kot so IP številka, verzija brskalnika, čas obiska in podobno. URSIL tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

2.b Naročanje na e-novice

Pri naročanju na e-novice URSIL zbira vaš naslov elektronske pošte, ki ga vpišete v spletni obrazec. URSIL te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novicah s področja intelektualne lastnine.

Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo ali pa tako, da se od e-novic odjavite na spletni strani URSIL.

Ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletne novice morate označiti, da soglašate, da URSIL vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene obveščanja o novicah s področja intelektualne lastnine ter, da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli odjavite. To storite tako, da v poslanem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo ali odjavo uredite na spletni strani. Če ne boste označili, da z navedenim soglašate, URSIL ne bo pošiljal obvestil na vaš elektronski naslov, niti ne bo zbiral ali obdeloval vašega naslova elektronske pošte. URSIL za prijavo na novice uporablja strog sistem predhodne odobritve uporabe e-naslova (ti. opt-in), kar pomeni, da pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki se izrecno strinjajo, da želijo prejemati elektronska obvestila.

2.c Register patentnih zastopnikov

Pri vpisu v register patentnih zastopnikov URSIL zbira telefonsko in/ali telefaks številko patentnega zastopnika ali oseb, zaposlenih pri njem. Te podatke vpiše v register patentnih zastopnikov in uporablja izključno za namen kontaktiranja v zvezi z vodenjem registra patentnih zastopnikov.

Podatki o telefonski in/ali telefaks številki se shranjujejo do preklica privolitve. Privolitev lahko kadarkoli prekličete, in sicer tako, da pošljete podpisano zahtevo na naslov URSIL.

Ob vložitvi zahteve za vpis v register patentnih zastopnikov s podpisom izjave podate privolitev, da URSIL vašo telefonsko in/ali telefaks številko vpiše v register patentnih zastopnikov in jo uporablja za namen kontaktiranja v zvezi z vodenjem registra patentnih zastopnikov. Hkrati ste seznanjeni s tem, da lahko privolitev kadarkoli prekličete tako, da na URSIL pošljete podpisan preklic privolitve. Če privolitev ni podana, URSIL ne bo vpisal vaše telefonske in/ali telefaks številke v register patentnih zastopnikov.

2.d Register zastopnikov za modele in znamke

Pri vpisu v register zastopnikov za modele in znamke URSIL zbira telefonsko in/ali telefaks številko zastopnika za modele in znamke ali oseb, zaposlenih pri njem. Te podatke vpiše v register zastopnikov za modele in znamke in uporablja izključno za namen kontaktiranja v zvezi z vodenjem registra zastopnikov za modele in znamke.

Ob vložitvi zahteve za vpis v register zastopnikov za modele in znamke s podpisom izjave podate privolitev, da URSIL vašo telefonsko in/ali telefaks številko vpiše v register zastopnikov za modele in znamke in jo uporablja za namen kontaktiranja v zvezi z vodenjem registra zastopnikov za modele in znamke. Hkrati ste seznanjeni s tem, da lahko privolitev kadarkoli prekličete tako, da na URSIL pošljete podpisan preklic privolitve. Če privolitev ni podana, URSIL ne bo vpisal vaše telefonske in/ali telefaks številke v register zastopnikov za modele in znamke.

3. Pravice posameznikov, na katere se osebni podatki nanašajo

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima naslednje pravice:

• pravica do dostopa - dostop do svojih osebnih podatkov in informacij o tem, kako jih obdelujemo,
  • pravica do popravka - popravek svojih osebnih podatkov, če so nepravilni, in dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov,
  • pravica do izbrisa (pravica do pozabe) - izbris svojih osebnih podatkov,
    pravica do omejitve obdelave - omejitev obdelave svojih osebnih podatkov,
  • pravica do prenosljivosti podatkov,
  • pravica do ugovora - ugovor obdelavi svojih osebnih podatkov,
  • pravice v zvezi s posameznim samodejnim odločanjem, vključno s profiliranjem.

Svoje pravice lahko uveljavljate tako, da pošljete pisno zahtevo na naslov Urad RS za intelektualno lastnino, Kotnikova ulica 6, 1000 Ljubljana, ali sporočilo po elektronski pošti na naslov gdpr(at)uil-sipo.si.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.