12.09.2014

Združenje SAZAS mora uradu predložiti poslovno dokumentacijo

Urad je Združenju SAZAS naložil odpravo ugotovljene kršitve določb ZASP

Urad je dne 29. 8. 2014 izdal sklep, s katerim je Združenju SAZAS odredil, da odpravi kršitev drugega odstavka 162. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

Urad je Združenje SAZAS večkrat pozval k predložitvi poslovne dokumentacije, ki jo potrebuje zato, da bi lahko preveril, katere posle v zvezi s kolektivnim upravljanjem avtorskih pravic in v kakšnem obsegu je Združenje SAZAS preneslo na gospodarsko družbo ter kako ima organizirano opravljanje administrativno-tehničnih poslov kolektivnega upravljanja pravic. Ker je Združenje SAZAS uradu predložilo kopije poslovne dokumentacije, na kateri je del vsebine prekrit, in kljub ponovnim zahtevam urada ni predložilo poslovne dokumentacije v celoti, torej brez zakritja dela vsebine poslovne dokumentacije, je urad ugotovil, da je Združenje SAZAS s tem kršilo drugi odstavek 162. člena ZASP. Urad je zato Združenju SAZAS odredil, da v roku 5 (pet) dni od vročitve sklepa uradu posreduje v celoti razkrito zahtevano poslovno dokumentacijo.

Sklep je dokončen in izvršljiv, ni pa pravnomočen.

september (5)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)