01.06.2011

Združenje SAZAS dejavnost kolektivnega upravljanja pravic na avtorskih glasbenih delih ni opravljalo kot svojo edino dejavnost in je s tem kršilo zakon

Združenje SAZAS je dolžno opravljati samo dejavnosti, za katere mu je izdano dovoljenje

Objavljamo sklep št. 31221-5/2011-6/105, ki ga je urad izdal Združenju SAZAS dne 12. 4. 2011 in v katerem je ugotovil, da Združenje SAZAS krši Zakon o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP), ker kot pooblaščenec EBU – Evropske zveze za radiodifuzijo, VG Media in AGICOA opravlja administrativno-tehnične posle. Zaradi tega Združenje SAZAS dejavnosti kolektivnega upravljanja pravic na avtorskih glasbenih delih, za kar mu je bilo izdano dovoljenje št. 800-3/1996 z dne 12.3.1998, ne opravlja kot svojo edino dejavnost, kot to zahteva 146. člen ZASP.

Urad je z navedenim sklepom Združenju SAZAS odredil, da v roku 30 dni od vročitve sklepa odpravi ugotovljeno kršitev in urad obvesti o sprejetih ukrepih za odpravo kršitve ter mu predloži ustrezne dokaze.

Združenju SAZAS je bil sklep vročen 18. 4. 2011. Sklep še ni pravnomočen.

november (2)  oktober (8)  september (9)  avgust (6)  julij (4)  junij (3)  maj (6)  april (7)  marec (8)  februar (4)  januar (4)