29.09.2014

Zavod IPF mora uradu predložiti poslovno dokumentacijo

Urad je Zavodu IPF naložil odpravo ugotovljene kršitve določb ZASP

Urad je dne 8. 9. 2014 izdal sklep, s katerim je Zavodu IPF odredil, da odpravi kršitev drugega odstavka 162. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

Urad je Zavod IPF večkrat pozval k predložitvi poslovne dokumentacije, ki jo potrebuje zato, da bi lahko preveril, katere posle v zvezi s kolektivnim upravljanjem pravic in v kakšnem obsegu je Zavod IPF prenesel na gospodarsko družbo ter kako ima organizirano opravljanje administrativno-tehničnih poslov kolektivnega upravljanja pravic. Ker je Zavod IPF uradu predložil kopijo pogodbe, na kateri je del vsebine prekrit, in kljub ponovnim zahtevam urada ni predložil zahtevane poslovne dokumentacije v celoti, torej brez zakritja dela vsebine pogodbe, je urad ugotovil, da je Zavod IPF s tem kršil drugi odstavek 162. člena ZASP. Urad je zato Zavodu IPF odredil, da v roku 5 (pet) dni od vročitve sklepa uradu posreduje zahtevano poslovno dokumentacijo z vso razkrito vsebino in celotnim besedilom.

Sklep je dokončen in izvršljiv, ni pa pravnomočen.

september (4)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)