07.02.2014

Zavod IPF kršil svoja pravila delitve zbranih sredstev

Oblikovanje delilne mase in odvajanje sredstev v poseben promocijski sklad brez sprejetih sklepov skupščine izvajalcev in skupščine proizvajalcev fonogramov Zavoda IPF

V okviru izvajanja nadzora nad delovanjem kolektivnih organizacij je urad dne 3. 2. 2014 izdal delni sklep št. 31223-13/2013-9, s katerim je ugotovil, da je Zavod IPF v obdobju od 12. 5. 2005 do 27. 7. 2011 kršil svoja pravila delitve, saj je odvajal del zbranih sredstev v poseben promocijski sklad in oblikoval delilno maso brez sprejetih sklepov obeh svojih skupščin, kar predstavlja kršitev določbe 7. točke prvega odstavka 146. člena in drugega odstavka 153. člena ZASP.

Ugotovljeno nezakonitost mora Zavod IPF odpraviti v roku 2 mesecev, in sicer morata skupščini izvajalcev in proizvajalcev fonogramov sprejeti sklepe o dejansko odvedenih sredstvih, ki so se v tem obdobju stekala v poseben promocijski sklad (ločeno za vsako leto).

Sprejete sklepe mora Zavod IPF uradu posredovati v roku 7 dni od njihovega sprejetja.

januar (7)