24.10.2014

Zavod AIPA ni uspel z zahtevo za odložitev izvršitve sklepa urada

Vrhovno sodišče je zavrnilo pritožbo Zavoda AIPA zoper sklep o zavrnitvi zahteve za izdajo začasne odredbe v upravnem sporu

Urad je s sklepom št. 31227-2/2014-33/106 z dne 5. 9. 2014 kolektivni organizaciji Zavodu AIPA odredil, da odpravi kršitev drugega odstavka 162. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP) in uradu posreduje določene poslovne dokumente v zvezi z opravljanjem administrativno-tehničnih poslov, ki jih urad potrebuje v okviru nadzora, ali Zavod AIPA svojo dejavnost opravlja v skladu z določbami ZASP.

Sklep urada je izvršljiv, ni pa še pravnomočen, saj je zoper njega Zavod AIPA sprožil upravni spor, v katerem je predlagal tudi začasno odložitev izvršitve sklepa urada.

Vrhovno sodišče Republike Slovenije je dne 16. 10. 2014 s sklepom zavrnilo pritožbo Zavoda AIPA in potrdilo sklep Upravnega sodišča Republike Slovenije, s katerim je to zavrnilo zahtevo Zavoda AIPA za izdajo začasne odredbe.

januar (7)