07.04.2014

Zavod AIPA mora uradu predložiti poslovno dokumentacijo

Urad je Zavodu AIPA naložil odpravo ugotovljene kršitve določb ZASP

Urad je dne 18. 3. 2014 izdal sklep, s katerim je Zavodu AIPA odredil, da odpravi kršitev drugega odstavka 162. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

Urad je Zavod AIPA večkrat pozval k poročilom o poslovnih zadevah in drugih poslovnih dokumentih o nekaterih stroških poslovanja Zavoda AIPA v letu 2011 oziroma 2010, in sicer v zvezi s pogodbo z Zavodom IPF, odvetniškimi stroški ter stroški pravnega svetovanja. Ker Zavod AIPA ni predložil zahtevane poslovne dokumentacije, je urad ugotovil, da je s tem kršil drugi odstavek 162. člena ZASP, in mu odredil, da v roku 5 (pet) dni od vročitve sklepa uradu posreduje določene poslovne dokumente.

Sklep je dokončen in izvršljiv, ni pa pravnomočen. Zavod AIPA je zoper sklep vložil tožbo v upravnem sporu in zahteval, da se odloži izvršitev tega sklepa do pravnomočne sodne odločbe.

avgust (1)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)