12.09.2014

Zavod AIPA mora uradu predložiti poslovno dokumentacijo

Urad je Zavodu AIPA naložil odpravo ugotovljene kršitve določb ZASP

Urad je dne 5. 9. 2014 izdal sklep, s katerim je Zavodu AIPA odredil, da odpravi kršitev drugega odstavka 162. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

Urad je Zavod AIPA večkrat pozval k predložitvi poslovne dokumentacije, ki jo potrebuje zato, da bi lahko preveril, katere posle v zvezi s kolektivnim upravljanjem avtorskih pravic in v kakšnem obsegu je Zavod AIPA prenesel na gospodarsko družbo ter kako ima organizirano opravljanje administrativno-tehničnih poslov kolektivnega upravljanja pravic. Ker je Zavod AIPA uradu predložil kopije poslovne dokumentacije, na kateri je večina vsebine prekrita, in kljub ponovnim zahtevam urada ni predložil poslovne dokumentacije v celoti, torej brez zakritja dela vsebine poslovne dokumentacije, je urad ugotovil, da je Zavod AIPA s tem kršil drugi odstavek 162. člena ZASP. Urad je zato Zavodu AIPA odredil, da v roku 5 (pet) dni od vročitve sklepa uradu posreduje zahtevano poslovno dokumentacijo z vso razkrito vsebino in celotnim besedilom.

Sklep je dokončen in izvršljiv, ni pa pravnomočen.

september (3)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)