10.06.2015

Zavod AIPA mora deliti v skladu z vnaprej določenimi pravili delitve

Urad je Zavodu AIPA naložil odpravo ugotovljene kršitve določb Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP)

Urad je dne 29. 5. 2015 izdal sklep, s katerim je ugotovil, da je Zavod AIPA kršil 7. točko prvega odstavka 146. člena in drugi odstavek 153. člena ZASP s tem, da delitve avtorskih honorarjev za kabelsko retransmisijo avdiovizualnih del za leto 2012 v skupni višini 380.000 eurov, izvedene na podlagi sklepa št. 8 Skupščine filmskih producentov Zavoda AIPA in sklepa št. 9 Skupščine soavtorje Zavoda AIPA, sprejetima na sejah dne 27. 5. 2014, ni opravil v skladu z vnaprej določenimi pravili delitve.

Zavod AIPA mora v roku šestih mesecev od vročitve tega sklepa odpravi ugotovljeno kršitev tako, da delitev avtorskih honorarje za leto 2012 v skupni višini 380.000 eurov opravi v skladu s Pravilnikom Zavoda AIPA o delitvi nadomestil in avtorskih honorarjev z dne 21. 12. 2011, o tem obvesti urad in mu predloži ustrezne dokaze.

Sklep je dokončen in izvršljiv.

januar (7)