27.01.2015

ZAMP – Združenje avtorjev Slovenije nepravilno izvajalo dejavnost kolektivnega upravljanja avtorskih pravic

Prenos večjega obsega poslov na drugo gospodarsko družbo ter neskladje določb statuta

Urad RS za intelektualno lastnino (urad) je ZAMP - Združenju avtorjev Slovenije (ZAMP) dne 20. 1. 2015 izdal sklep, s katerim je ugotovil več kršitev določb Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP) in mu tudi naložil odpravo ugotovljenih kršitev. Gre za z ZASP neskladne določbe Statuta ZAMP ter nezakonit prenos opravljanja dejavnosti kolektivnega upravljanja na gospodarsko družbo v obsegu, ki presega administrativno-tehnične posle. Urad tudi s to odločitvijo na področju kolektivnega upravljanja v skladu z ZASP in v interesu varstva imetnikov pravic postavlja visoke standarde preglednega poslovanja kolektivnih organizacij.

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)