28.04.2020

WIPO Patentscope

Olajšano iskanje za boj proti Covid-19

Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) je uvedla novo možnost iskanja v svoji globalni bazi podatkov o patentih Patentscope z namenom olajšanja iskanja informacij iz objavljenih patentnih dokumentov, ki bi lahko koristili inovatorjem pri razvijanju novih tehnologij v boju proti pandemiji.

Iskalnik Patentscope WIPO COVID-19 bo znanstvenikom, inženirjem, oblikovalcem javne zdravstvene politike, industriji in širši javnosti omogočil enostavno dostopen vir podatkov za izboljšanje odkrivanja, preprečevanja in zdravljenja bolezni, kot je novi koronavirus .

Več (v angleškem jeziku) je na tej povezavi

september (3)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)