26.05.2020

WIPO izpostavil slovenski izdelek

Stol iz recikliranih steklenic

Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) posebno skrb namenja inovacijam za zeleno prihodnost. Inovativna zasnova izdelkov ima veliko vlogo pri zmanjševanju emisij ogljika, zato mnoga podjetja in oblikovalci veliko vlagajo v razvoj novih in izboljšanih okolju prijaznih modelov iz recikliranih materialov.

Kot primer okolju prijaznega izdelka je WIPO navedel stol Nico Less, ki ga je za slovensko podjetje Donar d.o.o. oblikoval Primož Jeza. Stol je izdelan iz plastičnih steklenic (70 %) ter klobučevine.

Mednarodna žirija DesignEuropa Awards, ki deluje pod okriljem Urada EU za intelektualno lastnino (EUIPO), je na zadnji podelitvi nagrad pred dvema letoma stol Nico Less kot dosežek vrhunskega oblikovanja uvrstila v finale.

Več o stolu Nico Less je na tej povezavi.

WIPO novica (v angleškem jeziku) je na tej povezavi.

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)