23.10.2008

Vzpostavitev pisarne za prenos znanja pri Univerzi v Ljubljani

Pričetek izvajanja projekta

V okviru izvajanja nacionalnega akcijskega načrta o sodelovanju Urada RS za intelektualno lastnino z Evropskim patentnim uradom za obdobje 2007-2010 je bila s pomočjo urada pri Univerzi v Ljubljani (UL) septembra vzpostavljena pisarna za prenos znanja.

Na potrebo po vzpostavitvi takšne pisarne pri UL je urad opozarjal več let, z vključitvijo te aktivnosti v omenjeni sporazum pa tudi pomagal zagotoviti začetna sredstva za njeno delovanje. UL je v skladu z nacionalno zakonodajo s področja pravic intelektualne lastnine sprejela Pravilnik o prevzemu inovacij in izumov in v okviru univerzitetne službe za raziskave, razvoj in intelektualno lastnino vzpostavila t.i. pisarno za prenos znanja (tehnologije).

Urad, ki je nacionalni koordinator tega triletnega projekta, bo pisarni v tem času oz. do njenega polnega delovanja nudil pomoč tudi v obliki strokovnega svetovanja.

avgust (4)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)