23.09.2008

Vodniki za imetnike PIL na Kitajskem

Projekt EU-China IPR2

V sklopu projekta EU-China IPR2, ki nudi podporo imetnikom pravic intelektualne lastnine (PIL) pri njihovem varovanju in uveljavljanju, sta nedavno izšli dve publikaciji: Vodnik za varovanje znamk na Kitajskem in Vodnik po kitajski carini. Publikaciji sta prvi iz zbirke zgoščenih vodnikov za evropska in kitajska podjetja, ki potrebujejo praktične napotke o varovanju PIL na Kitajskem oziroma v EU. V njih so zbrana mnenja neodvisnih strokovnjakov, ki pa ne morejo nadomestiti strokovnega pravnega nasveta. V kratkem naj bi izšli še: Vodnik za varovanje patentov na Kitajskem, Vodnik za varovanje avtorske in sorodnih pravic na Kitajskem in Varovanje intelektualne lastnine na sejmih v Evropi.
Več informacij na www.ipr2.org.

Projekt EU-China IPR2 je začela Evropska komisija v sodelovanju z vlado LR Kitajske leta 2007, da bi izboljšala učinkovitost uveljavljanja PIL na Kitajskem, in pomeni nadaljevanje uspešnega projekta IPR1 (1999–2004) za vključevanje mednarodnih standardov varovanja PIL v kitajski zakonodajo.

januar (6)