05.11.2014

Vlogo za blagovno znamko ali model lahko odslej pri URSIL vložite tudi elektronsko

Od 5. 11. 2014 možna oddaja vlog prek sistema za elektronsko vlaganje

Urad od 5. novembra 2014 omogoča oddajo elektronske vloge za registracijo blagovne znamke in modela prek spletne aplikacije za elektronsko vlaganje, ki jo je razvil v tesnem sodelovanju z OHIM – Uradom za usklajevanje na notranjem trgu (znamke in modeli).

S ciljem izboljšati uporabniško izkušnjo in skrajšati trajanje postopkov registracije pravic industrijske lastnine je urad z vzpostavitvijo sistema za e-vloge naredil pomemben korak k posodobitvi svojega poslovanja in k postopnemu prehodu na elektronsko poslovanje. Spletna aplikacija za oddajo vlog za registracijo znamke ali modela poteka v korakih, med katerimi sta tudi elektronski podpis in elektronsko plačilo. Vlogo je moč tudi natisniti in jo podpisano odposlati po navadni pošti, s čimer želi urad približati aplikacijo tudi tistim, ki elektronskega podpisa ne uporabljajo.

Glavne prednosti elektronske vloge so:

• enostavnost
  • dostopnost
  • bolj pregledno določanje obsega varstva (klasifikacija blaga in storitev)
  • sistemska podpora za oddajo popolnih vlog in s tem skrajšanje trajanja postopka registracije
  • možnost uvoza shranjenih vlog

Postopek za e-vlaganje zahteve za registracijo znamke ali modela po elektronski poti začnete na spletni strani e-Vloge.

Vaši predlogi ali pripombe glede e-vlog so dobrodošli, saj z vašo pomočjo in sodelovanjem lahko izboljšamo in nadgrajujemo naše storitve.

oktober (13)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)