01.03.2012

Vključitev URSIL v EuroClass

Sodelovanje URSIL z OHIM

Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino (URSIL) se je 11. februarja 2012 vključil v projekt EuroClass. Skupno število sodelujočih nacionalnih uradov pri tem projektu OHIM (Urad za usklajevanje na notranjem trgu) se je tako povečalo na 25.

Blagovna znamka služi za razlikovanje vašega blaga in storitev na trgu od blaga in storitev vaših potencialnih konkurentov. Ob vložitvi zahteve za registracijo znamke je ena od pomembnejših stvari jasna določitev blaga in storitev, za katere se bo znamka uporabljala. Pri urejanju seznama blaga in storitev v ustrezni razred vam URSIL v partnerstvu z OHIM nudi brezplačno spletno orodje EuroClass, ki služi poenostavitvi postopka za registracijo znamke. S pomočjo orodja EuroClass se bo lažje odločiti, kako pravilno klasificirati blago in storitve.

To orodje pomaga prijavitelju pri klasifikaciji blaga in storitev na več načinov:

• omogoča primerjavo klasifikacije posameznih izrazov v podatkovnih bazah 25 nacionalnih uradov
  • omogoča iskanje posameznih izrazov
  • omogoča preverjanje seznama izrazov in nudi podatke o podobnih izrazih v iskanem razredu
  • omogoča prevajanje izrazov.

Za več informacij obiščite spletno stran OHIM: http://oami.europa.eu/ows/rw/pages/QPLUS/databases/euroclass.en.do

julij (7)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)