10.08.2018

Vedno več registriranih modelov Skupnosti

Rast dosegla 33,8 %

Dobro oblikovanje izdelkov predstavlja ključno vlogo konkurenčnosti podjetij in deluje kot gonilo inovacij, zato ne presenečajo ugotovitve poročila EUIPO Design Focus Report: 2010 - 2017 Evolution, ki kažejo na velik porast števila vlog za registracijo modela Skupnosti od leta 2010 dalje. Na začetku leta 2018 je bilo veljavnih več kot 730.000 registriranih modelov Skupnosti.

V primerjavi z letom 2010 je stopnja rasti vlog za registracijo modela Skupnosti v letu 2017 dosegla 33,8 %, število vlog pa je naraščalo s povprečno letno stopnjo rasti 4,3 %. V tem obdobju je bilo na Urad Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO) vloženo več kot 203.000 prijav.

Prijavitelji iz petih največjih gospodarstev EU (Nemčija, Združeno kraljestvo, Francija, Italija in Španija) so oddali 53 % vseh prijav za registrirani model Skupnosti, medtem ko tri največja svetovna gospodarstva, ZDA, Kitajska in Japonska, zasedajo tretje, šesto in deveto mesto.

Več (v angleščini): https://euipo.europa.eu/ohimportal/sl/news/-/action/view/4527430

december (1)  november (8)  oktober (5)  september (7)  avgust (4)  julij (4)  junij (5)  maj (6)  april (5)  marec (9)  februar (6)  januar (7)