10.01.2018

Varstvo in nadzor geografskih označb za kmetijske proizvode v državah članicah EU

Nova študija

Poročilo je rezultat študije o varstvu in nadzoru geografskih označb za kmetijske proizvode, ki sta ga skupaj pripravila Generalni direktorat Evropske komisije za kmetijstvo in razvoj podeželja ter Evropski opazovalni urad za kršitve pravic intelektualne lastnine pri EUIPO. Glavni cilj študije je zagotoviti boljše poznavanje področja sistemov nadzora in varstva geografskih označb v 28 državah članicah EU z določitvijo vseh pristojnih organov in uveljavljenih postopkov, vključno z izvršilnimi ukrepi proti kršitvam.

Poročilo zagotavlja splošen pregled in opis vseh nacionalnih sistemov nadzora za živila in kmetijske proizvode, vino, žgane pijače in aromatizirane pijače na osnovi vina. Poleg tega so navedeni tudi vsi pristojni nacionalni organi in izvajalci nadzora, skupaj z ustreznimi kontaktnimi podatki ter nekaterimi koristnimi informacijami, ki uporabnikom geografskih označb pomagajo pri iskanju boljšega varstva proti kršitvam. Vse države članice imajo uveljavljen sistem za zagotavljanje uradnega nadzora geografskih označb.

Poročilo

september (3)  avgust (4)  julij (4)  junij (5)  maj (6)  april (5)  marec (9)  februar (6)  januar (7)