28.02.2006

Vabilo k vložitvi prodlogov za spremembe in dopolnitve zakona o avtorski in sorodnih pravicah

V času sprejemanja zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o avtorski in sorodnih pravicah, katerega glavni namen je bila implementacija dveh evropskih direktiv, je bilo rečeno, da bodo druge spremembe in dopolnitve prišle na vrsto kasneje.

Nov predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o avtorski in sorodnih pravicah naj bi Vlada RS predvidoma sprejela že v prvi polovici letošnjega leta. K soustvarjanju predloga želimo pritegniti čim širši krog tistih, ki so povezani z avtorsko zakonodajo, zato vas prosimo, da razmislite, katere spremembe ali dopolnitve Zakona o avtorski in sorodnih pravicah bi bile po vašem mnenju potrebne.

Ker je rok za pripravo predloga zelo kratek, pričakujemo vaše predloge najkasneje do 23. marca 2006. Pošljete jih lahko v elektronski obliki na sipo@uil-sipo.si ali po pošti na naslov urada.

januar (6)