10.03.2017

Vabilo k prijavi za Evropski kvalifikacijski izpit (EQE) 2017

Nacionalni rok za prijavo je 12. 5. 2017

Urad RS za intelektualno lastnino (URSIL) skupaj z Evropskim patentnim uradom (EPU) vabi zainteresirano javnost k prijavi za Evropski kvalifikacijski izpit (European qualifying examination - EQE).

Izbrani kandidati bodo v triletnem obdobju izobraževanja pridobili zahtevane sposobnosti in znanja ter se usposobili za zastopanje prijaviteljev pred Evropskim patentnim uradom.

Zainteresirani kandidati morajo biti še posebej seznanjeni z evropskim patentnim pravom, Pogodbo o sodelovanju na področju patentov (PCT), Pariško konvencijo, Odborom za pritožbe EPU in nacionalnimi zakoni, kolikor se nanašajo na evropske patentne prijave in evropske patente.

Evropski patentni urad si prizadeva za večje število EQE usposobljenih zastopnikov v vseh državah članicah, istočasno pa želi poudariti pomen nacionalnih patentnih uradov ter poklic evropskega patentnega zastopnika.

Kandidati, ki izpolnjujejo pogoje, morajo vlogo oddati na priloženem obrazcu pri svojem nacionalnem uradu najkasneje do 12. 5. 2017. Izbor kandidatov bo opravil EPU, ki bo tudi obvestil kandidate o uspešnosti kandidatur. Več odgovorov na različna vprašanja lahko najdete na http://www.epo.org/learning-events/eqe/faq.html

Pridobljeni naziv velja za enega najuglednejših, saj velja izpit že vse od leta 1979 za enega najzahtevnejših strokovnih izpitov. Doslej je bil podeljen več kot 7000 kandidatom, tudi iz Slovenije.

Več informacij o projektu EQE Candidate Support Project (CSP): http://www.epo.org/learning-events/eqe/eqe-training/fee-subsidy.html

Kontaktna oseba na URSIL za vloge in dodatna vprašanja je dr. Klemen Grošelj (klemen.groselj(at)uil-sipo.si).

maj (4)  april (7)  marec (8)  februar (4)  januar (4)