19.12.2012

V podatkovni zbirki TMview še Poljska in Irska

Dodanih skoraj pol milijona znamk, skupno v zbirki že več kot 9,7 milijona znamk

Znamke poljskega in irskega urada so bile dodane orodju za iskanje po podatkovni zbirki TMview, ki omogoča brezplačen dostop do prijav in registracij znamk številnih uradov za znamke.

Po zadnji širitvi podatkovne zbirke TMview se je skupno število uradov, ki prispevajo podatke, povzpelo na 25. Poleg Poljske in Irske so to: Avstrija, Bolgarija, države Beneluksa, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Italija, Litva, Latvija, Madžarska, Malta, Nemčija, Portugalska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Združeno kraljestvo, Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) in Urad za usklajevanje na notranjem trgu (UUNT/OHIM). Z vključitvijo več kot 335.000 poljskih in 154.000 irskih znamk zagotavlja podatkovna zbirka TMview zdaj dostop do skupaj več kot 9,7 milijona znamk.

Podatkovna zbirka TMview, ki je začela delovati 13. aprila 2010 (slovenski urad se ji je s svojimi podatki pridružil že oktobra istega leta), se je izkazala za priljubljeno med uporabniki. Odtlej jo je obiskalo več kot 980.000 obiskovalcev iz 185 različnih držav, med katerimi jih je največ iz Španije, Nemčije in Italije.

Več informacij je na voljo na spletni strani www.tmview.europa.eu.

januar (7)