11.06.2008

Uveljavljanje pravic intelektualne lastnine

Nova spletna stran in pogovor o vzpostavitvi nacionalnega foruma

Urad RS za intelektualno lastnino želi po zgledu dobrih praks sorodnih tujih uradov prispevati k učinkovitejšemu uveljavljanju pravic intelektualne lastnine v Republiki Sloveniji, zato je med naloge nacionalnega akcijskega načrta o sodelovanju z Evropskim patentnim uradom za obdobje 2007–2010 uvrstil tudi projekt vzpostavitve neformalne koordinacije med vsemi pristojnimi državnimi organi s ciljem oblikovanja učinkovitejšega sistema uveljavljanja pravic intelektualne lastnine (nacionalni forum za intelektualno lastnino).

V sodelovanju s člani neformalne koordinacijske skupine za učinkovitejše uveljavljanje pravic intelektualne lastnine (PIL), ki se je sestala decembra 2007, smo pripravili uvodno informacijo o področju uveljavljanja teh pravic v Sloveniji, ki jo objavljamo na naslovu http://www.uil-sipo.si/uil/urad/o-intelektualni-lastnini/uveljavljanje-pravic, kjer bomo vsebine redno dopolnjevali.

V okviru omenjenega akcijskega načrta bo urad 16. junija organiziral tudi prvega od dveh pogovorov o vzpostavitvi nacionalnega foruma za uveljavljanje PIL, na katerem bodo sodelovali:

• Phil Lewis, Evropska komisija – Direktorat za notranji trg in storitve, Oddelek za uveljavljanje pravic intelektualne lastnine
  • dr. Mihály Ficsor, namestnik direktorja – Madžarski patentni urad
  • dr. Miha Trampuž, vodja pravne pisarne – Avtorska agencija za Slovenijo
  • Mojca Pečar, vodja sektorja za pravna vprašanja – Urad RS za intelektualno lastnino

Pogovor je namenjen predvsem predstavnikom državnih organov, ki so pristojni za uveljavljanje PIL v Sloveniji (carina, policija, tržna inšpekcija, tožilstvo …), ter imetnikom in kolektivnim upravljavcem pravic. Program ...

januar (6)