02.03.2009

Uveljavljanje pravic intelektualne lastnine: zbirka sodnih odločb

Druga izdaja publikacije WIPO
Enforcement: A Case Book (WIPO, 2008)

Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) je pred kratkim izdala posodobljeno izdajo dobrih 500 strani obsežne knjige The Enforcement of Intellectual Property Rights: A Case Book, ki jo je pripravil Louis Harms, sodnik vrhovnega pritožbenega sodišča Južnoafriške republike in strokovnjak na področju varovanja in uveljavljanja pravic intelektualne lastnine (PIL).

Prva izdaja je izšla leta 2005 kot odgovor na zahteve držav članic WIPO in drugih interesnih skupin po strokovnem gradivu za usposabljanje na področju uveljavljanja PIL ter civilnih in kazenskih postopkov predvsem v državah, kjer je sodnih zgledov malo. Že prva izdaja se je izkazala kot izvrsten pripomoček za izobraževanje sodnikov, strokovnih delavcev organov pregona, pravnikov pa tudi imetnikov pravic. Druga, posodobljena izdaja vključuje razvoj sodne prakse v preteklih letih in razširitev primerov na civilnopravne sodne odločbe.

Knjigo si je mogoče ogledati v knjižnici URSIL ali naročiti prek spletne strani WIPO.

januar (6)