05.02.2010

Uveljavitev WIPO internetnih pogodb za EU

Začetek veljave 14. marec 2010

Evropska unija je 14. decembra 2009 predložila instrumente o ratifikaciji t. i. WIPO internetnih pogodb - Pogodbe Svetovne organizacije za intelektualno lastnino o avtorski pravici (WCT) in Pogodbe Svetovne organizacije za intelektualno lastnino o izvedbah in fonogramih (WPPT). Pogodbi urejata varstvo avtorske pravice ter izvedb in fonogramov v digitalnem okolju. Za Evropsko unijo bosta pogodbi začeli veljati 14. marca 2010. >> Več o tem na spletišču WIPO

Republika Slovenija je obe pogodbi ratificirala že leta 1999. Določbe iz obeh WIPO internetnih pogodb so bile zato vključene v Zakon o avtorski in sorodnih pravicah še pred vstopom Republike Slovenije v Evropsko unijo.

september (5)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)