03.04.2007

Ustavno sodišče zavrglo pobudo RTV Slovenija

Ustavno sodišče je zavrglo pobudo javnega zavoda Radiotelevizija Slovenija za začetek postopka za oceno ustavnosti 17. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Uradni list RS, št. 43/04 – ZASP-B)

Sodišče je svojo odločitev obrazložilo z dejstvom, da sta bila po vložitvi pobude sprejeta Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Uradni list RS, št. 17/06 – ZASP-C in št. 139/06 – ZASP-D). ZASP-D je s svojo uveljavitvijo spremenil nekatere določbe, ki so bile uveljavljene s 17. členom ZASP-B in ureditev 2. oddelka šestega poglavja dopolnil z novimi določbami. Ker vložnik pobude ni izkazal, da je izpolnjen pogoj za presojo predpisa, ki je že prenehal veljati, je ustavno sodišče pobudo zavrglo.

avgust (3)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)