12.01.2016

Usposabljanje Evropske patentne akademije za patentne strokovnjake – Program Praktika Intern 2016

Praktično delo s preizkuševalci Evropskega patentnega urada

Evropska patentna akademija tudi v letu 2016 organizira program usposabljanja »Praktika Intern«, ki patentnim zastopnikom z izkušnjami vlaganja evropskih patentnih prijav ponuja možnost spoznati svoje delo z vidika preizkuševalcev Evropskega patentnega urada (EPU), pa tudi pridobiti dragocen vpogled v delovanje te organizacije.

Udeleženci bodo preživeli 3 tedne (11. do 28. oktober 2016) na sedežu EPU v Münchnu, in sicer v oddelku, ki izvaja poizvedbe in preizkuse ter obravnava ugovore. Delali bodo lahko na dejanskih primerih in poizvedbah o stanju tehnike.

Organizator od kandidatov med drugim pričakuje ustrezno poznavanje postopka podelitve evropskega patenta in univerzitetno tehnično izobrazbo, podrobnejše informacije o programu pa najdete v uradnem glasilu EPU (izdaja november 2015) – OJ EPO 2015, A98.

Rok za prijave se izteče 31. 1. 2016, prijavite pa se lahko tudi prek spleta, in sicer sledite povezavi na naslovu http://www.epo.org/about-us/jobs/vacancies/internships/patent-professionals.html.

julij (4)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)