27.12.2013

Usposabljanja EPO za patentne strokovnjake v letu 2014

Letni program dogodkov in izobraževanj Evropske patentne akademije in Praktika Intern 2014

Evropski patentni urad (EPU) bo tudi v letu 2014 organiziral vrsto usposabljanj in izobraževanj za patentne strokovnjake. V okviru svoje akademije (European Patent Academy) je pripravil program raznovrstnih usposabljanj za različne ciljne skupine za leto 2014, informacije so na voljo na http://www.epo.org/learning-events/events/training.html in kot katalog.

Eden izmed tovrstnih programov, ki je namenjen predvsem usklajevanju znanja in vedenja v okviru celotnega prostora Evropske patentne konvencije (EPK), je PRAKTIKA INTERN 2014, ki se ga lahko udeležijo patentni strokovnjaki in zastopniki iz sedanjih pa tudi prihodnjih članic EPK. Izobraževalni program je ciljno namenjen kandidatom za izpit EQE (European qualifying examination), kot osvežitvenega usposabljanja pa se ga lahko udeležijo tudi že preizkušeni in uveljavljeni patentni zastopniki, ki delujejo pred EPU. Program poteka v obliki izobraževalnih modulov (od začetnega znanja pa do kompleksnih pritožbenih postopkov), tako da si lahko vsak udeleženec glede na svoje znanje in interese izbere vsebine oz. module, ki se jih želi udeležiti. Urad RS za intelektualno lastnino ocenjuje, da gre po vsebinah za program, ki je primeren tudi za slovensko zastopniško mrežo, saj se s tem krepi njena strokovnost in konkurenčnost. Več o samem programu je na voljo na spletnih straneh EPU: http://www.epo.org/about-us/jobs/vacancies/internships/patent-professionals.html, rok za prijavo se izteče že 31. januarja 2014.

september (5)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)