26.09.2016

Uspešna udeležba Urada RS za intelektualno lastnino na MOS

Velik obisk razstavnega prostora urada na 49. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti v Celju

Med 13. in 18. septembrom je v Celju potekal 49. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti, katerega  se je ob podpori Evropskega patentnega urada (EPU) ponovno udeležil tudi Urad RS za intelektualno lastnino, ki je na svojem razstavnem prostoru gostil tudi Zavod za intelektualno lastnino Republike Srbije in Urad Republike Madžarske za intelektualno lastnino. Urad se je na sejmu predstavil širši javnosti tudi z dvema dogodkoma in sicer je direktor urada dr. Vojko Toman v okviru pogovora »Intelektualna lastnina kot podjetniško orodje« na razstavnem prostoru Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo gostil predstavnika podjetij Tajfun ter Tovarne meril Kovine. V živahni razpravi sta sogovorca javnosti predstavila svoje dolgoletne praktične poglede in izkušnje s poslovno uporabo intelektualne lastnine ter nanizala mnogo koristnih in zanimivih poudarkov. Urad je v okviru sejma organiziral skupaj z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije tudi posvet »Vse, kar ste želeli vedeti o intelektualni lastnini, vprašajte zdaj!«, ki se je ob zaključku razvil v dinamično in aktivno razpravo udeležencev posveta o intelektualni lastnini.

Razstavni prostor Urada RS za intelektualno lastnino in obeh gostujočih uradov je bil dobro obiskan ter je pritegnil pozornost tako naključnih mimoidočih obiskovalcev kot tudi strokovne javnosti. Zainteresirani so imeli možnost, da so se seznanili z delovanjem in pristojnostmi urada ter dobili odgovore na vprašanja, povezana z intelektualno lastnino. Mnogi med njimi so se odločili, da izkoristijo tudi druge, predvsem informacijske storitve urada.

Nekaj utrinkov:  slika 1   slika 2   slika 3

oktober (14)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)