11.09.2013

Usklajenost URSIL z enotno bazo blaga in storitev za znamke

Uporabniki lahko zdaj za potrebe razvrščanja blaga in storitev ob prijavi znamke uporabijo orodje TM Class, ki zajema širši nabor blaga in storitev od že uveljavljene Nicejske klasifikacije. Orodje omogoča tudi prevod blaga in/ali storitev iz številnih tujih jezikov, kar močno olajša delo prijaviteljem, ki gredo iz nacionalne v mednarodno zaščito in obratno. Do orodja lahko dostopite s klikom na: http://oami.europa.eu/ec2 ali prek portala evropske mreže za znamke in modele: https://www.tmdn.org/.

Usklajenost slovenskega urada je najnovejša razširitev usklajene baze. Projekt se kontinuirano in pozitivno razvija v smeri usklajevanja in pristopa novih držav in jezikov; z razširitvami projekt prinaša uporabnikom prednosti v smislu večje predvidljivosti in pravilne klasifikacije blaga in storitev (in s tem obsega zaščite) ob registraciji blagovnih/storitvenih znamk.

september (3)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)