20.11.2013

Usklajena praksa uradov za intelektualno lastnino v EU glede nesprejemljivosti 11 splošnih navedb iz naslovov Nicejske klasifikacije

Uskladitev prakse OHIM in nacionalnih uradov na ravni EU – 2. skupno sporočilo

Objava sodbe v zadevi “IP Translator” (junij 2012) je spodbudila urade za intelektualno lastnino v državah članicah EU, Švice, Norveške kot tudi združenja uporabnikov in OHIM k obsežni razpravi glede interpretacije naslovov razredov Nicejske klasifikacije in sprejemljivosti njihovih splošnih navedb blaga in storitev.

Po objavi prvega skupnega sporočila o izvršitvi sodbe v zadevi "IP Translator” z današnjim dnem vsi nacionalni uradi EU in OHIM hkrati na svojih spletiščih objavljamo drugo Sporočilo o usklajeni praksi glede splošnih navedb iz naslovov razredov Nicejske klasifikacije blaga in storitev.

Sodelujoči uradi za intelektualno lastnino v tem sporočilu navajamo 11 (pre)splošnih navedb, ki niso dovolj jasne in natančne in zato ne morejo biti sprejete brez bolj natančnega opisa oziroma opredelitve. Sporočilo podrobneje pojasnjuje tudi razloge, zakaj smo uradi vsako od teh nesprejemljivih splošnih navedb opredelili kot nezadovoljivo jasno oziroma nenatančno.

URSIL bo novo prakso pričel uveljavljati s 1. decembrom 2013.

Iz posodobljenega Skupnega sporočila o izvršitvi sodbe v zadevi "IP Translator", ki se z današnjim dnem prav tako hkrati objavi na spletiščih nacionalnih uradov za intelektualno lastnino držav članic EU in OHIM, je razvidno, kako vsak urad interpretira obseg zaščite svojih nacionalnih znamk in znamk Skupnosti, ki vsebujejo celotne naslove razredov Nicejske klasifikacije, vložene pred in po izdaji sodbe.

september (3)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)