16.02.2015

URSIL razširja nabor e-storitev za svoje uporabnike

Še 7 dodatnih e-vlog v zvezi z znamkami in modeli

Poleg elektronskih vlog za registracijo znamke in modela v Sloveniji omogoča urad odslej prek svojega spletišča še dodatne storitve:

• Prenos pravice (znamka ali model)
  • Sprememba podatkov o imetniku pravice (znamka ali model)
  • Podaljšanje veljavnosti pravice (znamka ali model)
  • Vložitev ugovora zoper registracijo znamke

S ciljem izboljšati uporabniško izkušnjo in skrajšati trajanje postopkov registracije pravic industrijske lastnine je urad z nadgradnjo sistema za e-vloge naredil naslednji pomemben korak k posodobitvi svojega poslovanja in k postopnemu prehodu na elektronsko poslovanje. Spletne aplikacije za oddajo vlog so uporabniško enostavne in potekajo v korakih, med katerimi sta na voljo tudi elektronski podpis in elektronsko plačilo. Vlogo je moč tudi natisniti in jo podpisano odposlati po navadni pošti, s čimer želi urad približati aplikacijo tudi tistim, ki elektronskega podpisa ne uporabljajo.

Urad spletne elektronske storitve razvija v tesnem sodelovanju z OHIM – Uradom za usklajevanje na notranjem trgu (znamke in modeli).

Postopke za elektronsko vlaganje zahtev začnete na spletni strani e-Vloge.

Vaši predlogi ali pripombe glede e-vlog so dobrodošli, saj z vašo pomočjo in sodelovanjem lahko izboljšamo in nadgrajujemo naše storitve.

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)