06.07.2010

URSIL vložil več prijav zoper neznane storilce pri pristojnih organih

Sporočilo za javnost

Urad RS za intelektualno lastnino je v zadnjih dneh prejel večje število informacij, ki izkazujejo utemeljen sum storitve kaznivih dejanj neupravičenega prisluškovanja in zvočnega snemanja, neupravičenega slikovnega snemanja, kršitev tajnosti občil, nedovoljene objave zasebnih pisanj, obrekovanja in žaljive obdolžitve, storjenih zoper zaposlene na URSIL v zadnjem letu.

Navedena dejstva izhajajo tudi iz javnosti dostopne fotografije in zvočnega posnetka, ki sta bila objavljena tudi v medijih in na katerih je domnevno direktor urada. Navedene vsebine izhajajo tudi iz anonimnih pisem, ki vsebujejo navedene podatke in domnevne izjave zaposlenih na uradu in tretjih oseb.

Urad je vse informacije, s katerimi razpolaga, že predal pristojnim organom.

Urad ugotavlja tudi, da se je v javnosti pojavilo več potvorjenih vsebin in vsebin, pridobljenih na nezakonit način. Takšnih vsebin urad ne bo komentiral, obenem pa javnost obvešča, da bo delo nemoteno teklo dalje v skladu z veljavno zakonodajo in pristojnostmi.

Urad opozarja, da je zoper vse odločitve urada vedno možno uvesti pravne postopke, da urad sprejema dokončne odločitve zgolj na podlagi ustrezne dokumentacije in zakonskih določb in da je v primeru sporov za končne odločitve pristojno sodišče, ki je v zadnjem letu izdalo več sodb iz naslova varstva intelektualne lastnine na področju avtorskega prava, ki so objavljene na spletišču URSIL.

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)