22.10.2012

URSIL v projektu Senioriteta znamk Skupnosti (CTM)

Peti nacionalni urad, ki je uspešno izvedel projekt prikaza podatka o senioriteti

URSIL je za Irsko, Madžarsko, Portugalsko in Češko Republiko peti nacionalni urad, ki je uspešno izvedel projekt senioritete. Preglednost podatkov o senioriteti je z vidika imetnikov znamk Skupnosti pomembna, saj senioriteta omogoča ohranitev identičnih pravic predhodne nacionalne znamke v okviru veljavne znamke Skupnosti, četudi je prejšnja (identična) nacionalna znamka (registrirana pri slovenskem uradu) že pretekla. Imetniku znamke Skupnosti je s tem omogočeno podaljšanje predhodne nacionalne znamke, saj iz nje izhajajoče pravice nadalje nosi znamka Skupnosti.

Projekt senioritete je eden od projektov, ki jih v okviru sklada za sodelovanje (Cooperation Fund) uvaja OHIM – Urad za harmonizacijo na notranjem trgu (znamke in modeli). Projekt uvaja prikaz senioritete znamk Skupnosti prek ustrezno povezanih spletnih baz URSIL in OHIM.

januar (6)