04.05.2009

URSIL ponovno pridobil certifikat kakovosti

SIQ je uradu 23. aprila podelil ISO 9001:2008

Urad RS za intelektualno lastnino je 17. aprila 2009 uspešno prestal obnovitveno in prehodno presojo izpolnjevanja zahtev standardov ISO 9001:2000 in ISO 9001:2008 ter certifikacijskega pravilnika za sisteme vodenja, ki jo izvaja Slovenski institut za meroslovje in kakovost (SIQ). S tem je urad znova potrdil, da uspešno izvaja, vzdržuje in nenehno izboljšuje svoj sistem vodenja kakovosti in z njim tudi kakovost svojih storitev.

Iz ugotovitev SIQ o poslovanju urada v preteklem letu: »Rezultati posameznih aktivnosti kažejo, da je urad z njimi dosegel povečano število odjemalcev nad načrtovanim, npr. na področju promocije in izobraževanja. Posebej pohvalne so aktivnosti vodstva in zaposlenih, povezane s skrajševanjem povprečnega časa trajanja postopka registracije znamke s 302 dneva v letu 2005 na 213 v letu 2008 in registracije modela s 146 dni v letu 2005 na 55 v letu 2008.« Prostori urada so bili ocenjeni kot »lepo urejeni in čisti«, informacije za stranke pa kot »ažurno objavljene na oglasni deski urada in na internetu«.

Več o sistemu vodenja kakovosti URSIL preberite v poglavju o kakovosti.

oktober (14)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)