10.10.2008

URSIL na MOS 2008 v Celju

Urad je predstavil svoje delo na mednarodnem obrtnem sejmu
URSIL na MOS 2008

Na Mednarodnem obrtnem sejmu (MOS) v Celju se je urad predstavil že štirinajstič, tokrat z lastnim otokom na skupnem razstavnem prostoru z Ministrstvom za gospodarstvo in Javno agencijo za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI).

Na razstavnem otoku URSIL je skupaj 209 obiskovalcev želelo natančnejše podatke s področja varovanja intelektualne lastnine, pri čemer je bilo največ vprašanj namenjenih patentom oz. patentnim informacijam (patentnim bazam), nekoliko manj je bilo splošnih vprašanj, najmanj pa vprašanj o modelih. Obiskovalci so se relativno pogosto zanimali tudi za varovanje pravic v tujini s posebnim poudarkom na Evropi – vsi bi želeli, da bi njihove pravice veljale po celotni EU.

avgust (7)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)