23.01.2014

Urad naložil Zavodu IPF odpravo ugotovljene kršitve določbe ZASP

Zavod IPF uradu ni posredoval podatkov, ki se nanašajo na sredstva promocijskega sklada kljub dolžnosti kolektivnih organizacij posredovati poročila o poslovnih zadevah na podlagi obrazložene in natančne pisne zahteve

Urad RS za intelektualno lastnino je dne 8. 1. 2014 izdal delni sklep (ki še ni pravnomočen), s katerim je ugotovil, da je Zavod IPF kršil določbo drugega odstavka 162. člena ZASP, saj uradu na njegovo obrazloženo in natančno pisno zahtevo ni predložil zahtevanih podatkov, ki se nanašajo na sredstva promocijskega sklada, kot poročil o poslovnih zadevah.

Urad je z istim delnim sklepom Zavodu IPF naložil, da ugotovljeno kršitev odpravi, in sicer tako da uradu v roku 20 dni od vročitve predmetnega delnega sklepa dostavi zahtevana poročila o poslovnih zadevah.

januar (7)