23.11.2018

Urad na simpoziju Knjige kot kulturna dediščina in kulturna dediščina v knjigah

Bralna značka spodbuja branje

V torek, 20. novembra, se je urad udeležil simpozija »Knjige kot kulturna dediščina in kulturna dediščina v knjigah«, ki je potekal na dan odprtja Slovenskega knjižnega sejma v Cankarjevem domu v Ljubljani. Simpozij je organiziralo društvo Bralna značka – ZPMS.

Bralno značko sta osnovala pisatelj Leopold Suhodolčan in prof. Stanko Kotnik. Bralna značka je slovensko gibanje, ki že skoraj petdeset let spodbuja razvoj bralne kulture mladih. Društvo Bralna značka - ZPMS si prizadeva tudi za dvig bralne pismenosti posameznikov in družbe v celoti. Urad je ob tej priložnosti udeležencem simpozija in predstavnikom društva Bralna značka - ZPMS podaril koledar prvih slovenskih izumiteljev s patenti.

Več o društvu si lahko preberete na: http://www.bralnaznacka.si/

december (1)  november (8)  oktober (5)  september (7)  avgust (4)  julij (4)  junij (5)  maj (6)  april (5)  marec (9)  februar (6)  januar (7)