06.05.2014

Upravljanje avtorskih pravic v primeru kabelske retransmisije

Urad je Združenju ZAMP naložil odpravo ugotovljene kršitve določb ZASP

Urad je dne 22. 4. 2014 izdal sklep, s katerim je kolektivni organizaciji Združenju ZAMP odredil, da odpravi kršitev prvega odstavka 146. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

Združenju ZAMP je bilo že 14. 11. 1997 podeljeno dovoljenje za kolektivno uveljavljanje avtorskih pravic na delih s področja književnosti, znanosti, publicistike in njihovih prevodih med drugim tudi v primerih njihovega izkoriščanja s kabelsko retransmisijo.

Urad je v postopku ugotovil, da Združenje ZAMP ne upravlja s pravicami avtorjev, ki jih v okviru podeljenega dovoljenja zastopa na podlagi pogodb oziroma zakona, kar pomeni kršitev 146. člena ZASP. Urad je Združenju ZAMP odredil, da začne upravljati s pravicami avtorjev del v primeru kabelske retransmisije in ugotovljeno kršitev odpravi v roku 6 (šest) mesecev od vročitve sklepa.

Sklep je dokončen in izvršljiv, ni pa še pravnomočen.

avgust (1)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)