18.06.2010

Upravljanje avtorske in sorodnih pravic na področju klipinga

Urad pozval zainteresirane k čimprejšnji ureditvi tega področja

Urad RS za intelektualno lastnino je 17. junija 2010 za novinarje ter predstavnike časopisnih podjetij in kliping agencij izvedel predstavitev o pravicah novinarjev in založnikov kot imetnikov avtorske in sorodnih pravic s poudarkom na klipingu ter o možnih načinih upravljanja teh pravic.

Direktor urada dr. Jurij Žurej je prisotne pozval k čimprejšnji ureditvi medsebojnih razmerij v zvezi s klipingom, novinarje in založnike oz. časopisna podjetja pa k čimprejšnji ustanovitvi kolektivne organizacije, ki bo skrbela za učinkovito upravljanje njihovih pravic. Novinarji in založniki kot imetniki pravic so sledili pozivu urada in se dogovorili, da bodo do 15. julija 2010 določili svoje predstavnike, ki bodo sodelovali pri začetih pogovorih o ustanovitvi skupne kolektivne organizacije.

Zaradi prostorskih omejitev je bilo število udeležencev žal omejeno. Predstavitev zato tudi objavljamo in vabimo zainteresirane, da se za nadaljnje informacije obrnete na urad na e-naslov sipo(at)uil-sipo.si (s pripisom »Kliping«) oziroma po telefonu na številko 01 620 3100 (centrala).

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)