26.04.2010

Unescov Svetovni protipiratski observatorij

Spletna platforma za izmenjavo informacij in dobrih praks na področju boja proti piratstvu

Prek kratkim vzpostavljeni Unescov Svetovni protipiratski observatorij je spletna platforma za izmenjavo informacij in dobrih praks na področju boja proti piratstvu. Uporabniku so na voljo informacije o protipiratskih ukrepih Unescovih držav članic, zbirka nacionalnih zakonodaj s področja avtorskih pravic in boja proti piratstvu, svetovne novice in dogodki v zvezi s protipiratskimi aktivnostmi, informacije o iniciativah za usposabljanje in ozaveščanje na tem področju ter primeri uspešnih praks in prostodostopna orodja za ozaveščanje.

Observatorij, ki predstavlja dragoceno pomoč za organe, pristojne za protipiratske aktivnosti in zakone, imetnike pravic, raziskovalce ter interesne skupine iz nevladnih in zasebnih sektorjev, je brezplačno dostopen na spletnem naslovu www.unesco.org/culture/en/antipiracy-observatory.

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)