27.06.2011

Umetnost in avtorska pravica

Publikacija WIPO za šolarje

Urad na svoji spletni strani objavlja prevod publikacije Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO) Umetnost in avtorska pravica. Po knjižici Izumi in patenti je to že drugi prevod iz zbirke publikacij s skupnim naslovom Uči se iz preteklosti, ustvarjaj prihodnost, s katerimi želi WIPO otrokom in mladini priznati pomen, ki ga imajo kot ustvarjalci naše prihodnosti.

Publikacija v obliki delovnega zvezka je namenjena šolajoči mladini od 9. do 14. leta, pa tudi njihovim učiteljem. Na nazoren in lahko dojemljiv način so predstavljena splošna načela, ki urejajo področje avtorskih in sorodnih pravic, vključno z različnimi oblikami njihovih kršitev, dodani pa so tudi številni zanimivi primeri uspešnih mladih avtorjev, igre, miselne vaje, vzorčno pismo za pridobitev dovoljenja za avtorsko varovano delo, glosar …

Publikacijo lahko učitelji prosto kopirajo za uporabo avtorsko varovanega dela v razredu. Tiskana oblika še ni na voljo.

>> Več o publikacijah urada

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)