04.07.2014

Ukrepi Komisije za boljše varstvo in uveljavljanje pravic intelektualne lastnine

Evropska komisija sprejela Akcijski načrt za obravnavanje kršitev pravic intelektualne lastnine v EU in Strategijo za varstvo in uveljavljanje teh pravic v tretjih državah

Evropska komisija je 1. 7. 2014 sprejela dve sporočili Evropskemu parlamentu, Svetu in Evropskemu ekonomsko-socialnemu odboru, in sicer Akcijski načrt za obravnavanje kršitev pravic intelektualne lastnine v Evropski uniji in pa Strategijo za varstvo in uveljavljanje pravic intelektualne lastnine v tretjih državah.

Akcijski načrt EU določa številne ukrepe EU za uveljavljanje pravic intelektualne lastnine in se osredotoča na kršitve v komercialnem obsegu (po tako imenovanem načelu „sledenja denarja“).

Strategija določa mednarodni pristop, obravnava najnovejše spremembe in predlaga načine za izboljšanje sedanjih sredstev Komisije za uvajanje okrepljenih standardov pravic intelektualne lastnine v tretjih državah in za zaustavitev trgovine z blagom, ki krši pravice intelektualne lastnine.

Podrobneje o tem

januar (7)