13.11.2008

Tristransko sodelovanje med EPU, JPO in USPTO

Vsakoletno srečanje z uporabniki

Direktorica urada dr. Biserka Strel se bo udeležila vsakoletnega srečanja z uporabniki z naslovom "Working together towards a sustainable patent system", ki ga v okviru tristranskega sodelovanja med Evropskim patentnim uradom (EPU) ter ameriškim in japonskim patentnim uradom organizira EPU 13. novembra v Haagu. Gre za srečanje na najvišji ravni, saj se ga bodo poleg direktorjev omenjenih uradov in uradov držav članic Evropske patentne organizacije med drugim udeležili tudi generalni direktor Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO), direktor kitajskega urada za intelektualno lastnino, direktor Ameriškega združenja za pravo intelektualne lastnine (AIPLA) in predstavniki združenja BusinessEurope. Osrednje teme srečanja: potreba podjetij po vzdrževanju trajnostnega patentnega sistema, trajnostni patentni sistem z vidika združenj za intelektualno lastnino, vloga, prednosti in nadgradnja Pogodbe o sodelovanju na področju patentov (PCT) ter delitev dela v okviru tristranskega sodelovanja.

januar (7)