21.06.2010

Tridnevna mednarodna delavnica Obvladovanje patentnih sporov

URSIL, 30. avgust – 1. september 2010

Evropska patentna akademija organizira skupaj z Uradom RS za intelektualno lastnino in LES (Licensing Executive Society) med 30. avgustom in 1. septembrom 2010 interaktivno delavnico, ki bo udeležencem omogočila bolje razumeti in obvladovati konfliktne patentne situacije, s katerimi se nemalokrat soočajo svetovalci za področje industrijske lastnine ter mala in srednja podjetja.

Patentni strokovnjaki in izkušeni praktiki iz industrije vas bodo seznanili z načini in najboljšimi praksami na tem področju ter vas opremili z uporabnimi podatki. V delu po skupinah boste pod vodstvom mentorjev reševali izmišljene primere. Prvi dan bo posvečen upravljanju s patenti, s poudarkom na vrednotenju patentov, tj. razumevanju njihovega tržnega pomena in vrednosti za velika in mala podjetja, naslednja dva dneva pa obvladovanju konfliktov, skupaj z domnevnimi kršitvami patentov ter strategijo za njihovo uveljavljanje in obrambo. Obravnavane bodo tudi licence kot eden od možnih prijateljskih načinov reševanja patentnih sporov. Udeleženci bodo prejeli obsežno gradivo z navodili, pripomočki in predlogami v papirni in elektronski obliki.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, kotizacija zanjo pa znaša 350€ za vse tri dni ali 150€ samo za delavnico 30. avgusta. Prijave sprejema Evropska patentna akademija do 15. julija oziroma do zapolnitve prostih mest. Število udeležencev je omejeno na 45. Več informacij in prijava na http://www.epo.org/topics/ip-events/patent-event-search.html (ključni iskalni pojem: OW04-2010).

Okvirni program >> (15/06/2010)

Datoteke:
EPA_Programme_OW04-2010.pdf

julij (7)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)