24.06.2020

Svetovni dan malih in srednje velikih podjetij

27. junij

Mala in srednje velika podjetja (MSP) predstavljajo 99 % vseh podjetij v EU in so hrbtenica evropskega gospodarstva. Zato je Generalna skupščina OZN določila 27. junij kot dan mikro-, malih in srednje velikih podjetij z namenom ozaveščanja javnosti o njihovem prispevku k trajnostnemu razvoju in globalnemu gospodarstvu. Te vrste podjetja ustvarjajo mnoge možnosti zaposlovanja in razvoja ter so glavno gonilo za zmanjšanje revščine. Zaposlujejo tudi ranljive sektorje delovne sile in so hitro prilagodljiva na spremembe na svetovnem trgu.

Ugotovljeno je bilo, da imajo MSP, ki so registrirala pravice intelektualne lastnine, za 21 % višjo verjetnost, da bodo kmalu za tem doživela obdobje rasti, in za 10 % višjo verjetnost, da bodo postala hitro rastoča podjetja. Verjetnost za doseganje hitre rasti je večja pri tistih podjetjih, ki so registrirala več pravic intelektualne lastnine.

Urad RS za intelektualno lastnino vsem malim in srednjim podjetjem čestita ter jim želi veliko ustvarjalnosti in inovativnosti!

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)