26.04.2011

Svetovni dan intelektualne lastnine

Predstavitev Študije o gospodarskem prispevku panog, ki temeljijo na avtorski pravici, v Sloveniji
Dan IL WIPO 2011

26. aprila praznujejo države članice Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO) že enajsto leto zapored svetovni dan intelektualne lastnine z namenom, da bi dvignile zavest o vlogi intelektualne lastnine v vsakdanjem življenju in počastile prispevek izumiteljev in umetnikov k razvoju družb po vsem svetu. Osrednja tema letošnjega svetovnega dne je oblikovanje prihodnosti.

Cilji svetovnega dne intelektualne lastnine so:

• dvigniti zavedanje o vplivu patentov, znamk in modelov ter avtorske pravice na vsakdanje življenje;
  • opozoriti na to, kako varstvo pravic intelektualne lastnine spodbuja ustvarjalnost in inovativnost;
  • počastiti ustvarjalnost in prispevek izumiteljev in umetnikov k razvoju družb po vsem svetu;
  • spodbuditi spoštovanje pravic intelektualne lastnine drugih.

Urad RS za intelektualno lastnino se pridružuje praznovanju tega dne s predstavitvijo Študije o gospodarskem prispevku panog, ki temeljijo na avtorski pravici, v Sloveniji. Predstavitev študije, ki je nastala na pobudo urada ter ob finančni podpori Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO) in Ministrstva za kulturo RS, bo 5. maja ob 13.00 v prostorih urada na Kotnikovi 6 v Ljubljani.

Vabimo vas, da se predstavitve udeležite. Prosimo za predhodno najavo: breda.gros(at)uil-sipo.si ali 01/620 31 85.

>> Več o letošnjem svetovnem dnevu IL in študiji

julij (7)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)