02.04.2007

Svet za avtorsko pravo - javni poziv za predlaganje članov

Javni poziv kolektivnim organizacijam in reprezentativnim združenjem uporabnikov za predlaganje članov Sveta za avtorsko pravo

Urad je razpis objavil v razglasnem delu Uradnega lista RS, št. 26/07 z dne 23.3.2007 (str. 2020):

Št. 31227-2/2007 Ob-7657/07

Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino (v nadaljnjem besedilu: urad) na podlagi četrtega odstavka 157.f člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Ur. l. RS, št. 16/07 – uradno prečiščeno besedilo, v nadaljevanju ZASP) objavlja

javni poziv kolektivnim organizacijam in reprezentativnim združenjem uporabnikov za predlaganje članov Sveta za avtorsko pravo

1. Po 157.f členu ZASP sestavljajo Svet za avtorsko pravo predsednik in štirje člani. Predsednik Sveta mora izpolnjevati pogoje za okrožnega sodnika po zakonu, ki ureja sodniško službo, člani Sveta pa morajo imeti univerzitetno izobrazbo, vsaj pet let delovnih izkušenj in znanje vsaj enega tujega jezika. Vsi člani Sveta morajo imeti znanje iz avtorskega prava. Po dva člana Sveta predlaga kolektivna organizacija in reprezentativna združenja uporabnikov, predsednika pa pristojni organ. Predsednika in člane imenuje minister, pristojen za gospodarstvo. Minister, pristojen za gospodarstvo, lahko zavrne imenovanje predlaganega člana Sveta, če predlagani član ne izpolnjuje navedenih pogojev. Pristojni organ objavi v Uradnem listu Republike Slovenije javni poziv kolektivnim organizacijam in reprezentativnim združenjem uporabnikov, da v treh mesecih predlagajo svoja člana Sveta. Če kolektivne organizacije ali reprezentativna združenja uporabnikov tega ne storijo, predlaga manjkajočega člana pristojni organ.

2. Urad poziva kolektivne organizacije in reprezentativna združenja uporabnikov, da pošljejo predloge kandidatov za svoja člana Sveta.

3. Za posameznega kandidata mora predlagatelj predložiti naslednje podatke: ime in priimek, potrdilo o pridobljeni univerzitetni izobrazbi ter dokazila, da ima kandidat vsaj pet let delovnih izkušenj, znanje vsaj enega tujega jezika in znanje iz avtorskega prava.

4. Predlog z oznako »javni poziv« pošljite v treh mesecih od objave tega poziva v Uradnem listu Republike Slovenije na naslov: Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino, Kotnikova 6, 1000 Ljubljana.

Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino

avgust (6)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)