17.07.2014

Študija o ekonomskih učinkih unitarnega patenta za Veliko Britanijo

Nova študija, ki osvetljuje prihodnost enotnega patentnega sistema v EU

Britanski urad za intelektualno lastnino (UK IPO) je pred kratkim objavil študijo Exploring perspectives of the Unitary Patent and Unified Patent Court within business and legal communities, ki obravnava ključna vprašanja in dileme glavnih deležnikov na področju intelektualne lastnine (patentni zastopniki, podjetja, sodstvo itd.) glede unitarnega patenta (UP) in enotnega evropskega patentnega sodišča (UPC). Neodvisno študijo so po naročilu UK IPO izvedli na Univerzi v Cardiffu.

Študija kaže, da kljub določeni zaskrbljenosti med predvidenimi končnimi uporabniki sistema, podjetja in pravni strokovnjaki pričakujejo, da bosta UP in UPC uspela, če se bodo te dileme ustrezno razrešile.

Več o študiji v novici britanskega urada z dne 10. 7. 2014 na naslovu https://www.gov.uk/government/news/new-study-highlights-perspectives-of-the-up-and-upc.

oktober (14)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)