18.03.2016

Strokovni izpiti za zastopnike za pravice industrijske lastnine - spomladanski rok 2016

Spomladanski izpitni rok 2016 se začne 18. aprila

Izpiti za zastopnike za patente in zastopnike za znamke in modele bodo pri Uradu RS za intelektualno lastnino v spomladanskem roku potekali od 18. aprila 2016 dalje, in sicer po naslednjem razporedu:

izpiti za zastopnike za znamke in modele

• pisni del: 18. aprila 2016 (znamke, modeli in geografske označbe) od 8.30 do 14.30;
  • ustni del: 20. aprila 2016 (intelektualna lastnina - splošni del, znamke, modeli in geografske označbe): od 15.30 dalje;

izpiti za patentne zastopnike

bodo predvidoma v istem terminu kot za zastopnike za znamke in modele.

Pisni del izpita obsega pri zastopnikih za patente področje patentov, znamk, modelov in geografskih označb, pri zastopnikih za znamke in modele pa samo področje znamk, modelov in geografskih označb. Ustni del poleg navedenega obsega za obe vrsti zastopnikov še področje prava intelektualne lastnine – splošni del in uveljavljanje pravic industrijske lastnine.

Več o vsebini izpita je na spletni strani o strokovnem izpitu.

Rok za prijave je 11. april 2016.

Pisna prijava vključuje osebne podatke (priimek, ime, naslov za obveščanje, izobrazba), dokazilo o izobrazbi (kopija univerzitetne oziroma ustrezne diplome) in dokazilo o vplačilu upravne takse, ki znaša 163,10 EUR. Taksa se plača na račun 01100-1000352594, sklic (11) 21318-7111240-0000LLLL, pri čemer pomeni LLLL tekoče leto (letnica).
(IBAN: SI56011001000352594, SWIFT/BIC: BSLJSI2X, UPN koda namena: GOVT).

Za dodatne informacije lahko pokličete na telefonsko številko 01 620 3175 (Vesela Venišnik) ali pišete na naslov v.venisnik@uil-sipo.si.

maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)