11.09.2015

Strokovni izpiti za zastopnike za pravice industrijske lastnine - jesenski rok 2015

Jesenski izpitni rok 2015 se začne 19. oktobra

Izpiti za zastopnike za patente in zastopnike za znamke in modele bodo pri Uradu RS za intelektualno lastnino v jesenskem roku potekali od 19. oktobra 2015 dalje, in sicer:

izpiti za patentne zastopnike

• pisni del: 19. oktober (znamke, modeli in geografske označbe)
    od 8.30 do 13.30 in 20. oktober (patenti) od 8.30 do 13.30;
  • ustni del: 3. november (splošni del, patenti, znamke, modeli in geografske označbe) od 15.30 dalje;

izpiti za zastopnike za znamke in modele

• pisni del: 19. oktober (znamke, modeli in geografske označbe)
    od 8.30 do 13.30;
  • ustni del: 21. oktober (splošni del, znamke, modeli in geografske označbe) od 15.30 dalje.

Pisni del izpita obsega pri zastopnikih za patente področje patentov, znamk, modelov in geografskih označb, pri zastopnikih za znamke in modele pa samo področje znamk, modelov in geografskih označb. Ustni del poleg navedenega obsega za obe vrsti zastopnikov še področje prava intelektualne lastnine – splošno in uveljavljanje pravic industrijske lastnine.

Več o vsebini izpita je na spletni strani o strokovnem izpitu.

Rok za prijave je 2. oktober 2015.

Pisna prijava vključuje osebne podatke (priimek, ime, naslov za obveščanje, izobrazba), dokazilo o izobrazbi (kopija univerzitetne oziroma ustrezne diplome) in dokazilo o vplačilu upravne takse, ki znaša 163,10 EUR. Taksa se plača na račun 01100-1000352594, sklic (11) 21318-7111240-0000LLLL, pri čemer pomeni LLLL tekoče leto (letnica).
(IBAN: SI56011001000352594, SWIFT/BIC: BSLJSI2X, UPN koda namena: GOVT).

Za dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 01 620 3175 ali na naslovu v.venisnik(at)uil-sipo.si (Vesela Venišnik).

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)